Dirigent

Ruud Welle

🇳🇱 Dirigent Ruud Welle

Vanaf 2007 tot september 2014 was Ruud werkzaam als manager bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Voor 2007 was hij aangesteld als solo trombonist bij de Marinierskapel. Ruud was ook meer dan twintig jaar de presentator van de concerten van de Marinierskapel, zowel in binnen- als in buitenland. Daarnaast heeft hij ruime ervaring opgedaan als dirigent bij verschillende (semiprofessionele) orkesten. Door zijn gedrevenheid, energie en positieve instelling weet hij grote groepen mensen te enthousiasmeren en te stimuleren om het beste uit zichzelf en uit de groep te halen.
Ruud heeft als trombonist geremplaceerd bij onder andere:

  • Het Concertgebouw Orkest
  • AVRO’s Skymasters
  • Radio Philharmonisch Orkest
  • Metropoleorkest

🇫🇷 Chef d’orchestre Rudy Welle

De 2007 à septembre 2014, Ruud a été directeur de l’orchestre de la marine royale néerlandaise. Avant 2007, il avait été nommé tromboniste soliste de l’orchestre de la marine. Ruud a également été le présentateur des concerts de la Marine Band pendant plus de 20 ans, à la fois dans son pays et à l’étranger. En outre, il a acquis une grande expérience en tant que chef d’orchestre au sein de divers orchestres (semi-professionnels). Avec son dynamisme, son énergie et son attitude positive, il sait comment enthousiasmer et stimuler de grands groupes de personnes pour qu’elles donnent le meilleur d’elles-mêmes et du groupe.
Ruud s’est produit en tant que tromboniste avec, entre autres, les orchestres suivants

  • l’Orchestre du Concertgebouw
  • AVRO’s Skymasters
  • Orchestre philharmonique de la radio
  • Metropole Orchestra

🇳🇱 Ruud was / is als dirigent verbonden aan onder andere:

Door zijn manier van werken met orkesten is hij in staat om van vele losse individuen een orkest te smeden dat boven zichzelf uitstijgt. Niet alleen qua muzikaal niveau, maar vooral ook qua sfeer.

🇫🇷 Ruud a été / est chef d’orchestre avec, entre autres :

Grâce à sa façon de travailler avec les orchestres, il est capable de forger un orchestre à partir de plusieurs individus distincts qui s’élèvent au-dessus d’eux-mêmes. Non seulement en termes de niveau musical, mais surtout en termes d’atmosphère.